Eloi Badia

Eloi Badia ha estat l’encarregat de donar dades sobre el consum d’aigua a la metròpoli. Foto: Blanca Blay/ACN

El vicepresident en funcions d’Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eloi Badia, ha fet públiques les dades de consum d’aigua al territori, aquest dimecres. Segons el polític, s’han detectat “25.000 llars” que consumeixen més 200 litres per persona i dia. “Es tracta de cases unifamiliars, que poden tenir jardí, que poden tenir piscina, i que no tenen una bona pràctica en els hàbits de consum d’aigua”, ha assenyalat Badia que ha anomenat aquesta mena de llars “grans consumidors domèstics”.

Així mateix, Badia també ha explicat que hi ha tres municipis a l’àrea metropolitana en què la xarxa té importants pèrdues que repercuteixen en un notable malbaratament d’aigua. Es tracta de Cervelló, la Palma de Cervelló i Corbera de Llobregat que gasten més de 230 litres per persona i dia. “Quan els analitzem amb major detall el que ens trobem és un tema de pèrdues a la xarxa”, ha dit Badia per evitar qualsevol assenyalament als veïns. “No és que els seus veïns estiguin fent grans consums domèstics sinó que principalment són xarxes d’aigua que tenen pèrdues que poden ser del 40 i 50%”, ha detallat.

Per tots aquests motius el vicepresident d’Ecologia en funcions de l’AMB ha explicat que cal continuar treballant per “una sensibilització del consum”, però ha remarcat la importància de fer “plans d’inversió en la xarxa”. A més, ha donat a conèixer que s’enviarà una carta, “tant als veïns dels tres municipis com els grans consumidors”, annexada al rebut, en la qual se’ls instarà a fer “disminucions dels consums”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram