Bicicletes Collserola

Ciclistes i veïnat es disputen l’espai natural de Collserola. Foto: Ajuntament de Barcelona

La convivència entre veïns i ciclistes a Collserola no sempre és bona. De fet, les queixes de qui viu a l’entorn natural metropolità davant la massificació de bicicletes als camins del parc natural són freqüents.

Davant d’això, la Sindicatura de Greuges de Barcelona va recordar en un comunicat la setmana passada que “l’ús de bicicletes al Parc Natural de Collserola està regulat i limitat per diferents ordenances”, alhora que va lamentar que “no sempre es respecten”.

Segons el síndic, una recent queixa d’un ciutadà ha demostrat que els incompliments són comuns. Així mateix, el defensor de la ciutadania va assenyalar que per garantir el dret al medi ambient i la convivència pacífica, només es pot “circular en bicicleta per les vies principals, pistes forestals i camins de passejada amb una amplada de més de tres metres”.

D’aquesta manera, tal com va recordar, està “prohibit circular en bicicleta per corriols, rieres, camps a través o camins d’amplada inferior a tres metres i no es pot circular a una velocitat superior als 20 kilòmetres per hora ni fer curses ciclistes”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram