Sala cinema

Es preveu que es pugui començar a aplicar la mesura al juliol. Foto: Pexels

El Consell de Ministres ha donat llum verda a subvencionar les entrades de cinema per a espectadors més grans de 65 anys cada dimarts a partir de juliol i fins a finals d’any. A aquest sector de la població només els costarà dos euros anar al cinema aquest dia de la setmana.

7 dies per adherir-se

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha explicat que el decret que ho regula i que s’ha aprovat aquest dimarts dona set dies hàbils a les sales de cinema que s’hi vulguin adherir per presentar la sol·licitud amb la qual cosa la previsió és que es pugui començar a aplicar la mesura al juliol. La iniciativa anunciada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en plena campanya del 28M costarà 10 milions d’euros.

La bonificació d’entrades beneficiarà més de 9,5 milions de persones més grans de 65 anys. Iceta ha justificat la mesura perquè a les sales de cinema “els està costant recuperar-se” després de la pandèmia.

D’altra banda, el govern espanyol també ha aprovat la convocatòria de 62 milions d’euros en ajudes per a llargmetratges. El total és un 10,71% superior al de l’any anterior i forma part del fons de 107 milions d’euros previst per al 2023.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram