Vox Barcelona

L’alcaldable de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro, parlant durant la nit electoral. Foto: Pol Solà/ACN

Estem a 9 de juny i a hores d’ara encara no se sap del cert si el ple d’investidura del nou alcalde o alcaldessa de Barcelona es podrà fer el 17 de juny o s’haurà d’ajornar al 7 de juliol. El motiu: Vox.

La formació d’extrema dreta ha presentat un nou recurs contra l’acord de la Junta Electoral de Zona que aquest dimarts desestimava la seva petició de revisar tots els vots declarats nuls el 28M. Ara, la Junta Electoral Central ha de prendre una decisió sobre aquest nou recurs, però si el desestima, Vox podria continuar amb el procediment judicial i portar la seva reclamació als tribunals, al contenciós administratiu. Si això passés, i tal com preveu la llei en aquests casos, el ple d’investidura podria ajornar-se fins al 7 de juliol, 40 dies després de les eleccions.

Vox encara no s’ha pronunciat sobre aquesta possibilitat –fonts del partit diuen a aquest diari que no ho farà fins a conèixer la decisió de la Junta Electoral Central–, però la resta de formacions estan expectants per si els d’extrema dreta acaben provocant l’ajornament del ple. I és que en el nou recurs presentat aquesta setmana, Vox insisteix que vol que es revisin tots els sobres amb vots nuls perquè argumenta que es poden haver invalidat paperetes seves per culpa del format, ja que n’hi havia amb un requadre al seu logo i sense; totes dues, però, validades per la Junta Electoral. Per això, Vox creu que, si això es confirmés, es tractaria d’un “error material” i que tots dos tipus de paperetes s’haurien d’acceptar com a vots vàlids per a ells.

El 28M hi va haver més de 6.000 vots que es van considerar nuls a la ciutat, molts més que en anteriors eleccions.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram