Habitatge lloguer

L’informe diu que hem normalitzat pagar grans quantitats pel lloguer. Foto: Albert Segura/ACN

Un estudi de CCOO determina que en sis dels deu districtes de la ciutat de Barcelona cal destinar més de la meitat del salari a pagar el lloguer i que en el cas de Ciutat Vella aquest percentatge s’eleva fins al 63%. La resta de districtes que superen el 50% són Sants-Montjuïc (50,7%), Sant Martí (50,6%), Nou Barris (50,8%), l’Eixample (52,6%) i les Corts (50,1%). Per la seva banda, Sarrià-Sant Gervasi (48%), Gràcia (47,7%), Horta-Guinardó (47,1%) i Sant Andreu (47,4%) no superen el llindar.

L’estudi porta per títol L’habitatge tenia un preu, Història, lectures i números a fer per garantir el dret de l’habitatge a Barcelona i ha estat elaborat pel Centre d’Estudis i Recerca Sindicals (CERE) del sindicat.

Una de les principals conclusions és que l’evolució dels salaris i del preu de l’habitatge ha fet augmentar el nombre de treballadors que viuen al llindar de la pobresa i alerta sobre “l’alt grau d’acceptació social” que suposa que els salaris no siguin suficients per pagar un pis.

L’estudi també certifica que en els districtes amb una renda inferior a la mitjana el percentatge de salari destinat a l’habitatge augmenta i en els de rendes més altes disminueix, tot i que els preus dels lloguers en aquests darrers són més elevats. El sindicat ho atribueix al fet que els residents de la part alta de la ciutat, l’Eixample, la Vila Olímpica o Diagonal Mar -amb rendes més altes- es beneficien de rendes no salarials provinents d’aquests lloguers que es cobren a l’alça.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram