Policia platges

Un centenar d’agents de la Guàrdia Urbana patrullarà les platges de Barcelona. Foto: Ajuntament de Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona destinarà un centenar d’agents a patrullar a les deu platges de la façana marítima de la ciutat, en un operatiu que ha començat aquest cap de setmana i que s’allargarà fins a finals de setembre.

En la presentació de la Unitat de Platges d’enguany, el tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha vaticinat un estiu “intens, calorós, amb molta afluència de visitants i una ocupació de les platges massiva”. L’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha detallat que la policia centrarà els seus esforços a combatre els delictes contra el patrimoni, especialment els furts; en prevenir l’assetjament, les violències masclistes i la venda ambulant; així com en garantir la mobilitat.

Albert Batlle ha explicat que el dispositiu s’emmarca en l’Operatiu Estiu que s’impulsa des del consistori i ha detallat que un centenar d’agents patrullaran la zona a peu, en bicicleta, en quads o en embarcacions.

L’intendent major del cos, Pedro Velázquez, ha assegurat que la tasca d’aquesta unitat serà sobretot preventiva i ha insistit en la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, la policia portuària i la resta de serveis municipals que operen a la zona de platja.

Els principals delictes

Velázquez ha apuntat que el principal objectiu serà combatre els delictes contra el patrimoni que tenen lloc en aquest entorn, coincidint amb la temporada estival i de bany. “Són especialment els furts que succeeixen fruit dels descuits dels mateixos usuaris de les platges”, ha comentat.

També ha dit, però, que la policia posarà el focus en prevenir les conductes d’assetjament i les violències masclistes, així com en garantir la mobilitat entorn de les platges i la convivència dels vianants i el trànsit rodat amb els vehicles de mobilitat personal.

Un altre dels aspectes sobre els quals se continuarà incidint és en la venda ambulant i qualsevol mena d’activitat que pugui pertorbar la convivència en aquests espais. A més, els agents també vetllaran per evitar conductes de risc a l’interior de la làmina d’aigua, concretament a la zona que correspon als primers 200 metres.

L’Ajuntament està acabant d’enllestir el dispositiu policial per Sant Joan, que es presentarà uns dies abans de la revetlla i que segons els responsables del consistori serà similar al d’anys anteriors.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram