Raquel Sánchez

La ministra Sánchez i el conseller Fernàndez van coincidir diumenge al saló. Foto: Eli Don/ACN

El congrés Global Public Transport Summit, que té lloc fins al 7 de juny al recinte de Fira de Barcelona a l’Hospitalet, està sent l’escenari d’una nova topada entre els governs català i central en relació amb Rodalies. I és que ahir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va tornar a exigir el traspàs de les competències ferroviàries, tal com ja va fer diumenge el conseller de Territori, Juli Fernàndez. “Ha de ser una infraestructura d’interès de la ciutadania”, va assenyalar ahir el president Aragonès, durant la seva visita a l’Hospitalet.

Ho va dir perquè el dia d’abans la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va tirar pilotes fora a l’hora de parlar sobre un possible traspàs de les competències de Rodalies cap al govern català. “És una qüestió de millorar infraestructures, i això s’aconsegueix invertint i comprant trens”, va expressar la ministra, que va rebutjar el traspàs. “La xarxa d’infraestructures no es pot traspassar perquè forma part de la xarxa d’interès de l’Estat”, va reblar.

Una idea de consens

El conseller Fernàndez, al seu torn, va manifestar una posició contrària que va en línia amb el que va expressar Foment la setmana passada. En aquest sentit, el conseller va demanar el traspàs “immediat” del servei, una idea que, segons va assegurar, compta amb un gran consens a la societat catalana.

Sigui com sigui, el Global Public Transport Summit de la Fira Granvia està dedicat a la mobilitat sostenible. Es calcula que ha atret 2.500 participants i que rebrà la visita de 15.000 visitants de països d’arreu del món que participaran en la trobada per conèixer les darreres tendències en matèria de transport urbà sostenible. Durant aquests quatre dies l’esdeveniment està combinant sessions temàtiques i ponències, juntament amb una exposició que inclou 335 estands on es poden conèixer les últimes innovacions, solucions i productes relacionats amb el transport públic i la mobilitat sostenible.

Tal com va afirmar ahir el president Aragonès, durant tota aquesta setmana “Barcelona -o millor dit, l’Hospitalet- i Catalunya” són la capital mundial del transport públic.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram