Xavier Trias durant una reunió al Cercle d’Economia. Foto: Laura Fíguls/ACN

El guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, Xavier Trias, ha manifestat que no s’ha de “barrejar” les negociacions per a l’alcaldia de la ciutat amb la convocatòria de les eleccions generals pel 23 de juliol.  “Una cosa és l’Ajuntament i una altra, unes eleccions generals”, ha afirmat davant dels mitjans i abans d’una reunió del Cercle d’Economia.

El candidat de Trias per Barcelona es veu alcalde i confia que es respectarà la llista més votada. “És molt clar que he guanyat i la lògica és que jo sigui l’alcalde, però s’ha de tenir en compte que altres han tret bons resultats i hem de buscar maneres d’entendre’ns i buscar col·laboracions”, ha dit. De moment, Trias ja s’ha reunit amb Ernest Maragall i vol fer-ho amb tothom, tret de Vox.

Pel que fa a la possibilitat d’un acord entre el PSC, comuns i ERC, com el que ha suggerit Ada Colau, Trias ha manifestat que ella ja està acostumada a “fer pactes tan estranys com intentar ser alcaldessa amb el senyor Valls”, però espera que “no es repeteixin coses com aquestes”.

Reunió amb Ernest Maragall

Trias s’ha reunit amb Maragall i ha explicat que la trobada va transcórrer de forma “molt amable”. “El senyor Maragall ha estat el primer a oferir-se per a una reunió i crec que han anat bé les coses”, ha assenyalat, sense donar-ne més detalls.

 

WhatsAppEmailXFacebookTelegram