Colau i Collboni

Collboni i Colau, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

Els resultats a Barcelona de les eleccions d’aquest passat diumenge van deixar un escenari on la segona força, el PSC, i la tercera, Barcelona En Comú, van quedar separats per només 141 vots. Això fa que el recompte final d’aquest divendres de la Junta Electoral pugui ser molt emocionant.

I és que serà aquest divendres quan la Junta Electoral ja haurà comprovat les actes i les incidències dels col·legis electorals, cosa que en algunes ocasions pot fer créixer o reduir el nombre de vots dels partits. Cal recordar, per exemple, que el 2019, un cop fet el recompte final, els comuns van obtenir 336 vots més, mentre que el PSC en va guanyar 137.

Meses amb errors

D’altra banda, Nació Digital ha publicat que dues seccions censals (de les Corts i Sant Andreu), podrien presentar un error, ja que hi ha un element que crida l’atenció: Ciutadans, que es va enfonsar a tota la ciutat, apareix amb un 20% dels vots en alguna de les meses d’aquestes seccions. De totes maneres, el mateix mitjà ja deixa clar que aquesta situació no acabarà afectat el resultat, ja que els comuns guanyarien 104 vots, però el PSC en sumaria 80. Per tant, si alguna cosa podria provocar el sorpasso dels comuns, tot i que és complicat, seria el recompte final de la Junta Electoral i no els errors d’aquestes meses.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram