Eleccions

El vot per correu és una bona opció en cas de no poder votar el 23 de juliol. Imatge d’arxiu

Convocar unes eleccions en ple estiu, el 23 de juliol, pot causar que molts ciutadans ho tinguin complicat per votar perquè hauran marxat de vacances. No obstant això, des d’aquest dimarts, 30 de maig, i fins al 13 de juliol es pot sol·licitar el vot per correu en qualsevol oficina de Correus. Això sí, tingues en compte que la data límit per enviar el vot per correu certificat és el 19 de juliol.

Com votar per correu

El primer que s’ha de fer és sol·licitar el vot a qualsevol oficina de Correus tot presentant un DNI, carnet de conduir o passaport. Una altra opció és demanar-lo telemàticament a través del web de Correus, per a fer-ho necessitaràs un DNI electrònic o un certificat digital vàlid.

Un cop s’hagi tramitat la teva sol·licitud, i passats uns dies, rebràs la documentació electoral (certificat d’inscripció al cens, els sobres i les paperetes) a casa o a l’adreça indicada. Hauràs de signar personalment assegurant que has rebut els documents. Si es dona el cas que el carter no et localitza, et deixarà un avís perquè puguis recollir la documentació a l’oficina de Correus.

En últim lloc, només et queda triar quin serà el teu vot i introduir la papereta escollida al sobre de votació. Tot seguit, aquest sobre i el certificat d’inscripció al cens s’han de posar dins del sobre destinat a la mesa electoral. Recorda que una vegada hagis votat per correu ja no podràs fer-ho de forma presencial.

Tot el que has de saber de les eleccions estatals al juliol: dates clau i candidats
WhatsAppEmailXFacebookTelegram