Joan Ignasi Elena

El conseller d’Interior Joan Ignasi Elena diu que en les ocupacions a residències habituals s’actua immediatament. Foto: Albert Segura/ACN

El 97,7% de les ocupacions denunciades el 2022 es van produir en habitatges buits, un total de 6.704. Són dades de la Ser Catalunya del Departament d’Interior. La resta, 159, van ser violacions de domicili, és a dir, habitatges habitats, siguin primera o segona residència. Això representa un 2,3% del total de les ocupacions. D’aquestes 159 violacions de domicili, 62 van ser en segones residències.

Aquest fenomen de les segones residències es concentra especialment a les comarques gironines, on de les 32 violacions de domicili 22 són en segones residències, però també a les de Tarragona, amb 22 de les 27 ocupacions d’habitatge habitat.

Pel que fa als habitatges ocupats que són residència habitual, segons declaracions del conseller d’Interior Joan Ignasi Elena a la SER, es va actuar immediatament. Així els ocupants van ser expulsats de forma immediata del domicili perquè no hi ha cap legislació que determini un límit de temps per actuar. El mateix polític d’ERC afirma que “el que es diu de les 48 hores és un mite perquè el que determina que es pugui o no treure una persona que ocupa un domicili és el concepte de delicte flagrant”.

Per regions policials, a la Metropolitana Nord és on més es van denunciar ocupacions, amb 2.095, i hi va haver 32 violacions de domicili; a la regió de Barcelona es van registrar 1.253 denúncies per ocupació i 27 violacions de domicili; en tercera posició se situa la regió Metropolitana Sud, amb 852 ocupacions en pisos buits i 16 violacions de domicili; a Girona es van denunciar 850 entrades en habitatges buits i 21 violacions de domicili; a Tarragona la proporció és de 652 i 27; a la regió Central és de 530 i 13; a Ponent és de 254 i 6; a l’Ebre es van presentar 170 denúncies per ocupació d’habitatge buit i 5 per violació de domicili, i al Pirineu, van ser 48 ocupacions i una violació.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram