rescat neu

El ferit de 59 anys va morir durant la marxa. Foto: Guàrdia Civil

Un home de 59 anys veí de Barcelona ha mort aquest cap de setmana després de precipitar-se uns 200 metres quan baixava del Gran Facha, als Pirineus aragonesos. Segons ha informat la Guàrdia Civil, van rebre l’avís de l’accident a les 16.25 hores de dissabte i van activar tres especialistes de muntanya, una unitat aèria i un metge del 061 fins a Sallent de Gállego, terme on va tenir lloc la caiguda, però la meteorologia adversa va fer que no poguessin recuperar el cadàver fins al diumenge.

De fet, en arribar-hi en helicòpter es van trobar l’home viu, però ferit de gravetat, però la poca visibilitat que impedia tornar a l’aeronau va fer que l’evacuessin a peu en llitera. El ferit va morir durant la marxa.

 

Meteorologia adversa

Davant d’aquesta situació, el dispositiu va optar per continuar el descens de la muntanya, a uns 2.500 metres d’altitud, fins que l’helicòpter s’hi va poder aproximar i traslladar-los als vehicles. Aquest passat diumenge al matí, especialistes de muntanya amb un metge del 061 i autorització judicial van aixecar el cadàver i el van traslladar a Panticosa, a la província d’Osca, on un vehicle funerari el va dur fins a Jaca.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram