Els candidats Jaume Collboni (PSC), Ernest Maragall (ERC), Ada Colau (BComú) i Xavier Trias (Trias per Barcelona)

Els candidats Jaume Collboni (PSC), Ernest Maragall (ERC), Ada Colau (BComú) i Xavier Trias (Trias per Barcelona). Foto: Sílvia Jardí/ACN

Si se celebressin avui les eleccions municipals, Xavier Trias (Junts) i Jaume Collboni (PSC) es disputarien la victòria per l’alcaldia de Barcelona empatant amb 10-11 regidors. Aquest és el resultat que s’extreu de l’enquesta DYM per a 20minutos que, a més, assenyala que Junts guanyaria al PSC en el percentatge de vot per poc més d’1%.

D’aquesta manera, les dues formacions millorarien els seus resultats respecte a les eleccions del 2019. De fet, Junts aconseguiria doblar els resultats i passar de 5 regidors als 10-11. Per la seva part, la formació encapçalada per Collboni passaria dels 8 regidors als 10-11, segons l’enquesta.

Colau, tercera

D’altra banda, l’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (BComú), es col·locaria en la tercera posició. Així doncs, els comuns passarien dels 10 regidors als 9.

Segons l’enquesta DYM per 20minutos, ERC, amb Ernest Maragall al capdavant, es convertiria en la formació que més vots perd i obtindria un 14,5% dels vots i 7 regidors enfront del 21,4% dels vots del 2019. Pel que fa al PP, liderat per Dani Sirera, milloraria lleugerament els seus resultats tot assolint 3 regidors al consistori barceloní.

C’s i Valents, fora

Les candidatures d’Anna Grau (C’s) i Eva Parera (Valents) es quedarien fora de l’Ajuntament de Barcelona. Tampoc entraria la CUP que, segons l’enquesta, no aconseguiria recuperar la representació al consistori.

Vox podria entrar a l’Ajuntament

Per primera vegada, la candidatura liderada per Gonzalo de Oro (Vox) podria entrar a l’Ajuntament de Barcelona i ho faria amb un 5,4% dels vots i dos regidors, segons indica l’enquesta del DYM realitzada per a 20minutos. No obstant això, ho faria amb el risc de no aconseguir el 5% necessari per assolir representació. Aquest fet, comportaria que els regidors de Junts i PSC pugessin a 11.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram