Reunió del Consell executiu. Foto: Jordi Bedmar/Govern

El Govern ha aprovat el pla de gestió de l’aigua de les conques internes 2022-2027 que preveu incrementar en prop d’un 30% la disponibilitat de nova aigua gràcies a la reutilització. El pla preveu doblar la reutilització d’aigua depurada i passar de 24 a 40 estacions de regeneració. Tot i que l’aprovació arriba amb retard, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, assegura que Europa no multarà l’executiu. I atribueix el retard al canvi de Govern. “Si no hagués estat en un calaix durant 8 mesos, haguéssim sigut els primers en aprovar-lo”, ha dit.

En qualsevol cas, Reyes ha destacat que el retard no ha afectat les obres necessàries perquè es va ser “prou intel·ligent” per incloure en l’anterior pla un annex amb futures inversions que ha permès continuar actuant. “No ha suposat cap problema perquè hem continuat fent obres”, ha explicat. D’altra banda, Reyes ha assegurat que avui no és necessari ampliar el cànon de l’aigua per assumir la inversió que preveu el pla. “Haurem d’analitzar més endavant si és necessari per fer front a totes les actuacions”, ha afegit.

El president de l’ACA ha analitzat els últims deu dies de pluja i ha arribat a la conclusió que les reserves es troben en un nivell similar a fa 3 o 4 setmanes. “Que les pluges no ens enganyin. No ha acabat la sequera perquè amb 7 dies de pluja no s’acaben els 30 mesos de sequera”, ha afirmat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram