Patinets

Els conductors de patinets elèctrics han de portar casc i no poden accedir al transport públic. Foto: Arxiu

Les bicicletes i els patinets elèctrics ja no podran circular per les voreres a Barcelona. La nova norma contempla només una excepció: els menors de 12 anys i els adults que els acompanyin. Per tant, quedaran anul•lades les dues altres excepcions que existien fins al moment: es permetia que circulessin per voreres de més de cinc metres i per les de l’Eixample, entre les 22.00 i les 07.00 hores.

Cal recordar també que la taxa d’alcoholèmia permesa en els conductors menors d’edat d’aquests vehicles és zero, i que quan hi ha aglomeracions cal baixar del patinet o bicicleta i circular a peu.

Restriccions pels patinets

El consistori ha ultimat una reforma de les ordenances municipals, que inclou l’obligatorietat de portar casc per als conductors de patinets, la prohibició de circular dues persones a sobre de l’aparell i l’edat mínima per conduir-los, que queda establerta en els 16 anys. També estableix que han de portar el timbre i les llums adequades per seguretat a l’hora de circular.

Una altra de les prohibicions que contempla la normativa per als patinets és la d’accedir al transport públic (als autobusos, al metro, als tramvies o al tren).

WhatsAppEmailXFacebookTelegram