mapa sequera

El visor de la sequera a Catalunya. Foto: Agència Catalana de l’Aigua

El Govern ha doblat la xifra de municipis en estat d’excepcionalitat per sequera i ja són 495 els que estan en aquesta situació. Ho ha anunciat la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, en una compareixença conjunta amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes. “És un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos”, ha explicat Plaja.

Mapa de la sequera a Catalunya

Plaja ha explicat que s’ha celebrat una nova reunió de la comissió interdepartamental per la sequera en què s’ha analitzat la situació que viu Catalunya i s’ha decidit doblar la xifra de municipis en situació d’excepcionalitat. D’aquesta manera, les set noves unitats que entraran en excepcionalitat són la de l’embasament de Darnius-Boadella i les unitats pluviomètriques de l’Anoia-Gaià, la de la capçalera del Ter, la de l’Empordà, la del Llobregat Mitjà, la de Prades – Llaberia i la de la Serralada Transversal.

En el mapa sobre la sequera es poden observar els nivells existents en què es divideixen les regions de Catalunya segons l’estat de les unitats d’explotació així doncs hi ha: l’estat de normalitat, el de prealerta, el d’alerta, el d’excepcionalitat i el d’emergència. En el següent enllaç pots consultar en quin estat estan els municipis. 

Quines són les restriccions d’aigua?

  • Es modifica la dotació màxima de litres d’aigua per habitant i dia, que ara se situarà en 230
  • Reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles
  • Reducció del 15% per a usos industrials
  • Reducció de l’aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg)
  • Prohibició del reg de jardins i zones verdes, tant públiques com privades (l’excepció són les superfícies destinades a la pràctica federada de l’esport)
  • Prohibició de la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable
  • Només es podrà fer l’ompliment parcial d’aquelles piscines que disposin de sistemes de recirculació
WhatsAppEmailXFacebookTelegram