esplai

Els joves recorden que han de tenir uns requisits bàsics “per desenvolupar l’activitat adequadament”. Foto: Pexels

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) denuncia que només un de cada deu locals de caus i esplais de Barcelona compleix les condicions per un espai digne. A partir d’una enquesta feta pel consell – en col·laboració les federacions de lleure amb representació a la ciutat – constata que un 20% d’esplais i caus no tenen assegurada la continuïtat de cara al curs vinent i que pràcticament un 30% d’aquests, ha d’entrar al local en un horari assignat o no disposa de claus. El 21% no mantenen una bona convivència amb els altres agents de l’espai i el 26% no manté comunicació regular amb la resta.

Manca d’espai

D’altra banda, el consell assenyala que tenir els materials, l’espai per activitats i l’espai per a reunions en una mateixa ubicació és una condició “bàsica” per poder desenvolupar dignament la feina, però només “la meitat dels esplais i caus de la ciutat ho tenen tot en una mateixa ubicació”. De la mateixa manera, dos de cada deu entitats no tenen prou espai d’emmagatzematge i s’han d’endur el material a casa.

A més, a la meitat no els permeten crear una identitat pròpia, decorant l’espai o canviant-ne la disposició, un fet que “limita les activitats i fa que infants i joves no puguin sentir-se seu l’espai”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram