Díaz i Colau

Yolanda Díaz i Ada Colau en l’acte polític de Barcelona en Comú. Foto: Bernat Vilaró/ACN

La vicepresidenta segona i ministre de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, va donar suport a l’alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, el passat dissabte en un acte organitzar per la formació catalana al Palau de Congressos.

En l’acte, la líder de Sumar va avisar que a les eleccions municipals del 28-M es disputaran dos models: d’una banda, el del candidat de Junts, Xavier Trias, que va definir com “el del passat i que mira als anys 90”, la “desregularització i la privatització”, i un altre “de la il·lusió” de Colau.

Al seu torn, l’alcaldessa va assenyalar tot referint-se a ERC que és “impossible” reivindicar-se com a progressistes i votar en contra de la reforma laboral.

Així mateix, Díaz va mostrar-se especialment contundent contra Trias i totes les formacions de dretes. La líder de Sumar va afirmar que cal anar amb compte amb tots els partits conservadors, “tinguin les sigles que tinguin”, i els va enviar un missatge directe. De fet, va interpel·lar Trias i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, quan va dir que “s’han acabat les lleis d’austeritat”.

En aquest sentit, Díaz va subratllar que el projecte de Colau és “el de l’esperança i la il·lusió”, i el model dels serveis públics, els feminismes, la cultura, les escoles, les biblioteques i els drets LGTBI+. Tot seguit va fer una crida a tota la classe treballadora perquè es mobilitzi el 28-M en defensa del projecte de BComú i de Colau.

La ministra també va carregar contra els partits que defensen el macroprojecte de BCN World a Tarragona, i es va posicionar en contra de l’ampliació “impossible” de l’aeroport del Prat. D’altra banda, va aplaudir el projecte de les Superilles impulsat per Colau.

Per la seva banda, Colau també va assegurar que els alcaldes que l’han precedit rebien querelles dels moviments veïnals i que, en canvi, ella les rep de part “dels de sempre”. Així, la candidata de BComú va criticar que Trias es presenti per “desmuntar les polítiques del canvi”, i es va mostrar “perplexa” perquè el PSC faci veure ara que no ha governat amb ella, i obri la porta a pactar amb Junts.

Veïns en protesta

Just a l’inici de la intervenció de Díaz, una desena d’activistes van interrompre l’acte amb pancartes i comunicats sota el lema Antiga Massana concessió ja. Diversos col·lectius veïnals del Raval fa setmanes que s’organitzen per evitar l’enderrocament de l’antiga escola, un immoble que l’Ajuntament preveu enderrocar.

Des de l’inici de la pandèmia s’hi alberga una xarxa d’aliments, el sindicat d’habitatge, una escoleta i un gimnàs popular i altres activitats per a les famílies més necessitades. No era la primera vegada que el col·lectiu irrompia un acte de Colau.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram