Una dona revisa les ofertes de pisos a la venda fora d’una immobiliària. Foto: Laura Rodríguez/ACN

La Llei de l’Habitatge veurà la llum abans de les eleccions municipals després d’anys bloquejada. Esquerra Republicana de Catalunya, Bildu i el govern espanyol han arribat a un acord per donar llum verda a la llei després de diverses discrepàncies en aspectes clau de la norma, com la regulació dels lloguers.

Amb aquesta llei, els preus no es podran apujar més d’un 2% en els contractes de lloguer vigents. Una limitació que es podria modificar i que encara està per veure de quina manera s’aplicaria.

La setmana que ve començaran les tramitacions parlamentàries i la proposta de Llei d’Habitatge serà tractada durant els quatre plens que queden per ser aprovada pel Congrés i el Senat abans de les eleccions municipals del 28 de maig.

Després d’estar paralitzada bona part de la legislatura per discrepàncies en la regulació dels preus, es preveu que s’apliqui la llei en l’àmbit estatal en un mes i mig. Mentrestant, la llei catalana que ja fixava un límit en la pujada dels preus, va ser recorreguda i està aturada.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram