Nena metge

Els incentius seran complements econòmics i facilitats en habitatge o transport. Imatge d’arxiu

Salut oferirà incentius als professionals sanitaris per als llocs més difícils de cobrir, que solen ser els allunyats de l’àrea metropolitana de Barcelona i altres ciutats. Seran complements econòmics i facilitats en habitatge o transport.

És una de les mesures del pla de Salut davant la manca de professionals, en què també planteja convenis per facilitar que metges especialistes d’un centre prestin serveis en un altre (entre hospitals o amb els CAP). A més, incrementa les places universitàries de Medicina, amb 145 més el curs que ve, i d’Infermeria, amb 640 més que s’hauran creat entre aquest curs i el proper. El pla compta amb uns 40 milions d’euros, que no inclouen les injeccions econòmiques dels convenis que s’estan pactant al sistema públic.

Incentius a professionals sanitaris

Salut posarà en marxa un programa d’incentius, plusos econòmics (proposats en els convenis) i altres, com la possibilitat de facilitar habitatge, escolarització per als fills o transport, per a les places que costen més de cobrir, que corresponen sobretot a les que estan més allunyades de les ciutats.

Aquest programa anirà dirigit a professionals sanitaris, sobretot metges i infermeres, i es posarà en marxa d’aquí a sis mesos, ja que el departament ha de concretar ara aspectes com quines són aquelles places més difícils de cobrir. La idea és treballar amb entitats municipalistes i especialment amb els micropobles.

També manté els incentius econòmics per als residents de Medicina Familiar i d’Infermeria de salut mental, una mesura que va posar en marxa l’any passat i que no va evitar, però, que quedessin places vacants a l’atenció primària.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram