Parades Sant Jordi

Segons fonts de l’Ajuntament, “ningú va caure” en què Sant Jordi era un diumenge. Foto: Arxiu

Aquest Sant Jordi moltes botigues de Barcelona no podran obrir. Finalment no hi ha hagut acord per convertir el diumenge 23 d’abril en un festiu d’obertura comercial, segons avança betevé. Per tant, només podran obrir al públic les botigues de menys de 300 metres quadrats i les floristeries i llibreries.

Quan va esclatar la polèmica, fonts de l’Ajuntament van explicar que ningú havia caigut en què el diumenge 23 d’abril era Sant Jordi, motiu pel qual no s’havia comptat com un dels diumenges festius d’obertura que s’escullen anualment. El consistori donava a entendre també que no hi havia res a fer per solucionar-ho, però de seguida el Govern confirmava que, si l’Ajuntament ho volia, podia demanar un canvi i aconseguir així l’obertura de tots els comerços per Sant Jordi.

El problema és que, un cop descartada la possibilitat d’afegir un dia més als deu festius d’obertura que marca la normativa, s’havia de canviar per un altre dels diumenges escollits, per exemple, el de Tots Sants, i comerços i entitats no s’han posat d’acord.

Qui obrirà?

Així doncs, el dia de Sant Jordi podran aixecar persianes els comerços que ja tenen permís per obrir normalment els diumenges i festius, que són els que tenen locals amb una superfície inferior als 300 metres quadrats.

Podran obrir també les llibreries i floristeries, essencials durant la celebració de la Diada.

Totes les novetats del Sant Jordi a Barcelona aquest 2023
WhatsAppEmailXFacebookTelegram