El 061 és el telèfon d’atenció al suïcidi. Foto: Arxiu

Les temptatives de suïcidi augmenten a Barcelona. I és que la Guàrdia Urbana va haver d’intervenir en un total de 3.556 casos al llarg de l’any passat. És a dir, en gairebé deu temptatives de suïcidi al dia, la majoria de les quals es van poder evitar. Una xifra que representa un 23% de casos més que el 2021, quan la policia de Barcelona va atendre 2.929 casos.

Aquestes dades s’han presentat aquest matí en unes jornades dedicades a l’abordatge del suïcidi i les malalties mentals, en les quals han participat cossos policials d’arreu de Catalunya, els Bombers i el Sistema d’Emergències Mèdiques entre altres. La participació de la Guàrdia Urbana ha estat destacada, perquè és l’únic cos policial que atén les temptatives de suïcidi a Barcelona.

Segons explicaven des del cos, a la capital catalana la violència masclista és un dels factors que més influeixen en les temptatives de suïcidi, ja que un 23% de les dones barcelonines que van patir aquest tipus de violència l’any passat van intentar suïcidar-se. De fet, el 2022 va ser l’any amb el risc més alt de suïcidi a Barcelona, tot i que la ciutat disposa de diversos recursos per evitar-lo com els espais Konsulta’m, un servei de suport psicològic gratuït per a adolescents i joves per prevenir el suïcidi, i els telèfons de risc de suïcidi com el 061 o el 024.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram