Rodalies

El Govern reclama que es faci efectiu el traspàs de Rodalies. Foto: ACN

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, té previst enviar una carta a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, reclamant que faci efectiu el traspàs de Rodalies davant la “situació sistèmica de deixadesa”.

Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, després que aquest dimarts hi hagi hagut incidències que han obligat a aturar la circulació ferroviària entre les estacions de Sants i Castellbisbal. “No és acceptable aquesta tònica general”, ha advertit Plaja, que s’ha queixat de “la manca d’inversió, de comunicació i de sensibilitat”. A més, ha remarcat que la “manca d’inversió flagrant” té conseqüències “a diari” per als usuaris de Rodalies.

Per tot això, Vilagrà exigeix a la ministra que treballi per fer efectiu el traspàs, així com que executi les inversions endarrerides. “No hi ha excuses que valguin, els usuaris no mereixen més excuses. Si el govern espanyol no vol o no pot, que traspassi els diners i el servei a Catalunya, que té clar que els ciutadans són una prioritat”, ha subratllat Plaja.

Aquest matí una avaria ha aturat la circulació ferroviària entre les estacions de Sants i Castellbisbal i que afectava les línies R1, R3, R4, R7 i R8. Hi ha hagut un problema de subministrament elèctric i Renfe ha recomanat utilitzar altres mitjans de transport. Finalment, ha quedat restablerta l’alimentació elèctrica i s’ha recuperat gradualment el servei.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram