Espai Línia

L’Espai Línia acollirà una gran exposició i un cicle de xerrades sobre dones periodistes. Foto: Joanna Chichelnitzsky

L’Espai Línia acollirà el setembre una gran exposició dedicada a les dones periodistes que s’han enfrontat al masclisme. Un homenatge i alhora una reivindicació de grans referents de la premsa escrita, la ràdio i la televisió que van començar a canviar els prejudicis en el món de la comunicació. L’Espai Línia compta amb el suport de la Secretaria de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona.

En paral·lel a l’exposició, també acollirà un cicle de xerrades dedicat a les dones periodistes que encara avui lluiten contra el masclisme, així com unes jornades de formació perquè els professionals aprenguin a aplicar la perspectiva de gènere en el seu dia a dia. Com a colofó, el mes de novembre s’entregarà el primer Premi a la Periodista Barcelonina de l’Any, un guardó que reconeixerà la lluita contra el masclisme des dels mitjans de comunicació.

Una gran exposició reivindicativa

L’exposició Dones periodistes que s’han enfrontat al masclisme mostrarà l’exemple de professionals del periodisme en l’àmbit de Barcelona i de tots els barris de la ciutat que han aconseguit obrir-se pas en un món tradicionalment d’homes. Per assolir-ho, periodistes de l’equip d’Espai Línia han iniciat una recerca exhaustiva amb l’acompanyament d’associacions i entitats del sector per trobar dones dels deu districtes de Barcelona que hagin destacat en la seva professió i també altres que ara mateix intenten obrir-se camí en àmbits molt masculins, com els esports, els castells o la comunicació política. L’exposició incorporarà recursos i continguts gràfics i nous formats audiovisuals integrats en els 400 metres quadrats d’Espai Línia per visibilitzar les dones periodistes i la seva feina.

Espai Línia

L’exposició repassarà la biografia de dones periodistes de referència. Foto: Joanna Chichelnitzsky

Cicle de xerrades

L’exposició s’acompanyarà d’un cicle d’onze xerrades on parlaran algunes de les protagonistes i on s’abordaran temes clau en el marc de l’exposició. Hi participaran joves periodistes que s’obren camí actualment, dones que han vist truncada o afectada la seva carrera per culpa del masclisme o la violència de gènere i dones que marquen tendència en aquest àmbit. Les xerrades s’emetran en streaming pel nou canal Espai Línia TV, un projecte innovador per difondre continguts audiovisuals amb els valors de l’associació, i es recolliran a espailinia.cat.

Espai Línia

El cicle de xerrades abordarà aspectes clau de la lluita contra el masclisme des dels mitjans de comunicació. Foto: Joanna Chichelnitzsky

Jornades de formació

Amb l’objectiu de contribuir a canviar els prejudicis i promoure la perspectiva de gènere i la interculturalitat a les redaccions, l’Espai Línia acollirà dues jornades de formació vinculades al periodisme en femení. Una, adreçada a professionals i estudiants, estarà centrada en el tractament de la perspectiva de gènere als mitjans de comunicació i les noves masculinitats en el periodisme. L’altra sessió, dirigida a periodistes migrants, mostrarà la dificultat de les dones periodistes que, a més, són migrants i oferirà eines i recursos a les persones nouvingudes que volen obrir-se camí als mitjans de comunicació de Catalunya.

Espai Línia

L’auditori d’Espai Línia acollirà formacions centrades en la perspectiva de gènere. Foto: Joanna Chichelnitzsky

Premi a la Periodista Barcelonina de l’Any

Finalment, cap al mes de novembre, Espai Línia entregarà el primer Premi Espai Línia a la Periodista Barcelonina de l’Any per la seva lluita per l’atenció a persones víctimes de violència masclista. Els lectors dels periòdics Línia votaran mitjançant una aplicació les seves precandidates a cada districte, un comitè de selecció triarà les candidates definitives i la guanyadora s’escollirà per votació popular. El premi s’entregarà a l’auditori d’Espai Línia, plenament equipat i amb un aforament de 50 persones assegudes i 150 dretes.

Espai Línia

Els lectors dels Línia votaran quina és la periodista barcelonina de l’any. Foto: Joanna Chichelnitzsky

WhatsAppEmailXFacebookTelegram