El candidat d’ERC, a la trobada municipalista al campus de Ciutadella de l’UPF. Foto: Maria Asmarat/ACN

Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, s’ha compromès a posar en marxa el pla pilot de la Renda Bàsica Universal a Barcelona si surt escollit en les eleccions vinents. Ho va dir en una trobada municipalista dels republicans, celebrada dissabte al campus de Ciutadella de la UPF a Barcelona, i durant la qual va assegurar que destinarà 10 milions d’euros a la mesura.

El candidat republicà va assegurar que “de les decisions que prenguem durant les pròximes setmanes dependrà el futur de la ciutat”, i va recordar que el divendres Junts, PSC i PP van votar en contra d’incloure el pla pilot a la Llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat del 2023. Per a Maragall el tripartit PSC, Junts i PP és “una amenaça real i visible”.

A l’acte hi va assistir el president d’ERC, Oriol Junqueras, que va assegurar que el seu partit aposta per “cosir” Catalunya i no juga “a segmentar i dividir el país”. “No contribuirem, ni ho hem fet mai, a aquesta obra de teatre que ha durat dècades i on els de sempre feien veure que es barallaven”.

Els cartells despectius contra l’Alzheimer, denunciats

Durant la trobada, Maragall també es va referir als cartells despectius sobre l’Alzheimer, uns fets que ja ha denunciat als Mossos d’Esquadra. “Els qui s’atreveixen a fer política utilitzant aquestes imatges es denigren a ells mateixos tractant de denigrar el país”, va afirmar el republicà, ovacionat en peu pels assistents. Així mateix, va assegurar que això el fa “més fort” i va demanar “respecte, dignitat i defensa” cap a la malaltia des de les institucions públiques.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram