mural 8M

S’han decretat serveis mínims al transport públic, en sanitat i educació. Foto: Carola López/ACN

El Departament d’Empresa i Treball ha dictat serveis mínims del 85% per al transport públic amb motiu de la vaga convocada dimecres, el Dia Internacional de la Dona. La convocatòria de vaga de 24 hores té el suport de sindicats com la IAC, la CGT, la Intersindical-CSC i la COS així com de plataformes d’interins.

Els serveis mínims s’aplicaran durant tot el dia al metro, Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies, al TRAM, al bus urbà de Barcelona i als busos metropolitans, interurbans i altres busos urbans.

Serveis mínims en sanitat

El departament de Salut ha demanat que hi hagi funcionament normal al servei d’urgències i en les unitats de cures intensives. Les intervencions quirúrgiques inajornables i els tractaments de quimioteràpia i radioteràpia també hauran d’estar garantits.

També s’ha demanat que es garanteixi el normal funcionament del circuit assistencial de la covid-19 i de les àrees de neteja amb alt risc. Així mateix, hi haurà d’haver un 25% de la plantilla als centres d’assistència extrahospitalària. També s’haurà de mantenir el servei a les farmàcies de guàrdia.

Serveis mínims en educació

En el cas d’educació, els serveis mínims hauran de ser d’un 50% dels docents a les llars d’infants i a la primària. A l’ESO, hi haurà d’haver un professional cada tres unitats (33%). A més, cada escola haurà de comptar, com a mínim, amb una persona de l’equip directiu —ja sigui director/a, cap d’estudis o un membre de la coordinació pedagògica del centre—. Els centres d’educació especial hauran de garantir el 50% de la plantilla.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram