El candidat d'ERC, Ernest Maragall, durant l'acte de presentació del lema de precampanya, "Maragall, més que mai". Foto ERC Barcelona

El candidat d’ERC durant la presentació del seu lema de precampanya: ‘Maragall més que mai’. Foto: ERC Barcelona

El músic Joan Chamorro o l’arquitecta Maria Sisternas, entre altres, van donar suport ahir a la candidatura d’Ernest Maragall a l’alcaldia de Barcelona, en un acte a la Casa Rius on es va presentar el lema de precampanya: ‘Maragall més que mai’. En total, una cinquantena de personalitats de Barcelona hi van assistir per acompanyar el candidat republicà.

Durant la seva intervenció, Maragall va assegurar que serà “l’alcalde de tothom, no d’un grup, no d’una ideologia, no d’uns objectius”. “Seré l’alcalde de Barcelona, que d’això es tracta”, va reblar. A parer seu,  “el que necessita Barcelona” és una ciutat “activa, que avanci, però que sigui amable amb els seus veïns”, davant del panorama actual en què la capital catalana “ha perdut el rumb” després d’anys de governs “que no l’han sabut entendre ni orientar”.

Maragall va acusar l’actual alcaldessa, Ada Colau, de fer una Barcelona on “tot està prohibit”, però va alertar que tampoc es pot tornar al model de Xavier Trias, que va “regalar” la ciutat “als interessos privats, als interessos turístics i als cotxes”.

“No mirar enrere”

Durant l’acte es va presentar un manifest que explicita la necessitat de “no mirar enrere” ni haver d’escollir entre “experiments fracassats o conceptes obsolets”. “És urgent que deixem d’enfrontar una part de la ciutat contra l’altra, que abandonem els retrets inútils”, va reclamar. També va apostar per “construir present i futur per una ciutat en positiu”.

Algunes personalitats es desmarquen

Quatre personalitats que apareixien a la llista de suports a Ernest Maragall se n’han desmarcat i ERC ha assumit l’error d’incloure-les. Es tracta de l’escriptor Jordi Amat; l’advocat i exregidor socialista Ramon García-Bragado; el director del Primavera Sound, Alberto Guijarro, i l’excoordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist.

La candidatura ha assumit la responsabilitat de la confusió i ho ha atribuït al fet que aquestes personalitats van ser convidades a l’acte i van deixar oberta la possibilitat d’anar-hi, tot i que finalment no van acudir. Alguns d’ells han explicat que van valorar la possibilitat, però què ningú no els va advertir que figurarien en una llista de suport.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram