Élite Taxi

Assemblea convocada per Élite Taxi a les portes de Fira de Barcelona. Foto: Marta Vidal/ACN

Els taxistes han descartat fer vaga durant el Mobile World Congress 2023, que s’ha de celebrar entre el pròxim dilluns 27 de febrer i el dijous 2 de març.

Així ho ha decidit l’assemblea convocada per Élite Taxi avui mateix, que ha apostat per descartar l’aturada arran d’un acord entre el sector, el departament de Territori i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Què s’ha pactat?

L’acord, segons ha explicat el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, permetrà introduir esmenes a la llei d’acompanyament als pressupostos, que s’ha de votar al Parlament pròximament, que inclouen modificacions a la llei del taxi i al decret VTC. Entre d’altres, amb les noves mesures es prohibirà a plataformes com Free Now aplicar descomptes o bonificacions a les tarifes.

I pel que fa al decret que regula les VTC que es va aprovar al juliol, Álvarez ha assenyalat que han treballat per “relaxar” algunes de les mesures per tal de no perjudicar a les VTC tradicionals. Per exemple, el decret contemplava que una empresa amb una sanció molt greu per infringir la normativa VTC quedava fora de la possibilitat d’obtenir noves llicències urbanes. Ara, amb les esmenes, només es quedaran fora les companyies que acumulin fins a tres sancions.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram