Transport

La nova llei de mobilitat serà aprovada pel Congrés dels Diputats. Foto: AMB

La nova Llei de Mobilitat Sostenible que vol aprovar el Congrés dels Diputats no té en compte els territoris. Així ho considera l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). El director general de l’organisme, Joan Serra, ho ha explicat davant la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del mateix congrés.

Segons, l’AMTU, es tracta d’una llei que no contempla “les administracions locals, supramunicipals, i autonòmiques”. Alhora, Serra ha expressat la seva preocupació per una llei que, segons el seu parer, pot topar amb els “interessos i competències dels ajuntaments”. Concretament, des de l’AMTU diuen que el projecte del Congrés pot afectar la “planificació de la mobilitat urbana, les infraestructures i equipaments dels sistemes de transport i els carrils reservats a determinats vehicles”.

El director general de l’AMTU també ha lamentat que el projecte de llei no tingui en compte l’existència d’entitats territorials que són responsables de la planificació, el finançament i la tarifació, com ho és, per exemple, l’ATM en l’àmbit metropolità de Barcelona. Així mateix, també ha apuntat que “perquè hi hagi la integració tarifària a Catalunya és important l’existència d’ens com l’ATM, que es puguin coordinar amb altres agències autonòmiques en una mesa de compensació estatal”.

Finalment, Joan Serra ha reclamat “un pressupost clar per desenvolupar polítiques de mobilitat”. A més, ha afegit que “sobre aquest pressupost calen plans plurianuals per poder planificar amb eficàcia a més llarg termini”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram