Aragonès

La convocatòria serà pels més de 3.600 sol·licitants que es van quedar fora del bo jove de la Generalitat. Imatge d’arxiu

El Govern obrirà aquest dimecres una nova línia extraordinària d’ajuts al lloguer per a menors de 36 anys. La convocatòria, dotada amb 6,7 milions d’euros, serà exclusiva pels més de 3.600 sol·licitants del bo jove de la Generalitat que es van quedar sense rebre l’ajut per manca de pressupost.

Segons ha detallat l’Agència de l’Habitatge, el Govern va rebre 28.384 sol·licituds d’ajuts al lloguer per a menors de 36 anys. D’aquestes, se’n van atorgar 13.468, se’n van denegar 11.226 i 3.683 es van quedar fora perquè la convocatòria havia esgotat els 29 milions d’euros que preveia.

Rebran un SMS

“Amb aquesta convocatòria extraordinària assolirem un 100% de sol·licituds favorables cobertes pel 2022”, ha indicat la secretària d’Habitatge, Marina Berasategui. Les més de 3.600 persones a qui s’enfoca el nou ajut rebran un SMS per informar-los de la nova línia d’ajuts. “La nostra responsabilitat era respondre i atendre’ls”, ha subratllat Berasategui.

Així doncs, el nou ajut extraordinari que obrirà aquest dimecres la Generalitat tindrà les mateixes característiques que la convocatòria que es va fer al setembre per complementar el bo lloguer jove de l’Estat, que va ser “clarament insuficient”.

L’import final de l’ajut no era lineal, sinó que podia ser d’una forquilla d’entre 20 i 250 euros mensuals, en funció de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que els suposava el pagament del lloguer.

Nova línia d’ajuts pel 2023

El Govern també preveu publicar cap al març la convocatòria d’ajuts al lloguer per a menors de 36 anys corresponent al 2023. Enguany el pressupost tornarà a ser de 29 milions d’euros. Preguntades per la possibilitat que hi hagi gent que torni a quedar-se sense la prestació per manca de pressupost, fonts de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya defensen que aquest cop tindran més temps per “treballar amb més calma i fer millor la feina”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram