Navalla Mossos

En els darrers temps els Mossos d’Esquadra han detectat un augment de les navalles. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han anunciat l’activació d’un nou pla aquest dimecres. Es tracta del Pla Daga amb el qual volen augmentar “el control de tinença i ús d’armes blanques”. Segons ha explicat la policia catalana, aquesta iniciativa, que es posarà en marxa a tot el territori, pretén “reduir la presència d’armes blanques sobretot en entorns d’oci”.

Així, el Pla Daga tindrà tres àmbits d’actuació. En primer lloc, es crearan dispositius policials especials per “garantir la seguretat en zones o entorns de risc, especialment els d’oci”. En segon lloc, s’intensificaran “els patrullatges de proximitat amb el teixit social, empresarial i comercial per afavorir la detecció i la immediatesa de les actuacions policials”. Finalment, es duran a terme investigacions a partir de les dades delinqüencials per millorar els coneixements i la informació que es té sobre l’ús de les armes blanques que en els últims temps ha anat en augment.

En aquest sentit, tal com ha detallat el cos policial, s’identificaran i escorcollaran persones i vehicles quan hi hagi indicis que pot haver-hi presència d’armes blanques, i es desplegaran “mesures policials de prevenció en espais propers a les zones d’oci, com polígons industrials, platges o parcs, rodalia de centres educatius i espectacles amb gran afluència de persones”. Aquesta mena d’actuacions també afectaran els concerts, les macrofestes o les festes majors.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram