Metro Barcelona

Tot i la fi de la prohibició de la mascareta, la imatge dels metros era pràcticament la mateixa que en dies anteriors. Foto: Línia

Era el penúltim indret on es mantenia l’obligació de dur mascareta. Des d’aquest dimecres ja no caldrà portar-la als transports públics i des del diari Línia hem volgut comprovar com s’ha viscut el canvi de normativa al metro de Barcelona. De la mateixa manera, també s’ha aixecat la prohibició en òptiques, centres auditius i ortopèdies, i encara estarà prohibit no fer-ne ús en centres mèdics com hospitals, residències i farmàcies.

Tot i el canvi decretat pel Consell de Ministres aprovat la setmana passada, el cert és que l’escena al metro quan s’ha aixecat la prohibició no distava massa dels dies anteriors. De fet, a diferència de l’autobús on la mascareta era omnipresent, feia temps que molts usuaris havien decidit no portar-la al transport subterrani. Inclús, en declaracions al nostre diari, alguns passatgers s’han sorprès en rebre la notícia de la fi de l’obligació de la mascareta. “Ja no és obligatòria? Fa temps que no la porto”, deia una jove.

També hi ha hagut passatgers que afirmaven que encara portaran la mascareta. Els motius són diversos i van des de la por a contagiar-se del coronavirus, fins a la utilitat que veuen en aquest objecte per evitar altres malalties respiratòries com la grip.

 

La penúltima mesura

L’obligació de portar mascaretes al transport públic va ser una de les primeres mesures que es van prendre quan va esclatar la pandèmia. A principis de maig de 2020, Pedro Sánchez va anunciar-la. Això fa que hagin passat quasi tres anys amb la imposició que ara cau. Ho fa en un moment en què les xifres de morts per coronavirus a Barcelona han arribat als seus mínims d’ençà del començament de la crisi sanitària.

En aquest sentit, la ministra de Sanitat Carolina Darias assenyalava aquesta setmana que la decisió “és un pas més en la resposta que hem anat donant en funció de la situació epidemiològica i l’opinió dels experts. És un pas més, però és un pas molt important”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram