Accidents senglars

La Diputació va detectar una vintena de carreteres on els accidents amb senglars són freqüents. Foto: Mossos d’Esquadra

Anar conduint i veure un senglar travessar la carretera no és una cosa estranya. Encara que menys freqüent, els accidents en els quals aquests animals estan implicats, també són comuns. Segons expliquen des de la Diputació de Barcelona, a Catalunya, “l’accidentalitat causada per animals segueix en augment” a conseqüència de “l’expansió de les poblacions de senglar i el canvi d’hàbits que està experimentant aquesta espècie”. Així, si fa un temps el senglar es mantenia en entorns forestals, ara ha “colonitzat planes conreades i espais periurbans”, entre ells les carreteres.

“Aquesta tipologia d’accidents genera uns alts costos i una conflictivitat que justifica la necessitat de dur accions encaminades a reduir l’accidentalitat causada per animals salvatges”, expliquen des de l’organisme públic. És en aquest sentit que s’emmarca el projecte de millores dels trams amb concentració d’accidents per animals que la Diputació va fer públic a principis d’any.

El projecte consistirà a esbrossar la vegetació dels marges de les carreteres, millorar la senyalització o disposar tanques que impedeixin que la fauna s’apropi a la carretera.

Quines són les carreteres amb més accidents?

Abans de poder iniciar la fase de millores per mirar d’evitar els accidents, la Diputació va realitzar un estudi de les carreteres l’any 2020 per detectar aquelles que més situacions d’aquesta mena experimenten. Entre les vides més crítiques n’hi ha una vintena de les quals un bon nombre es troben a la regió metropolitana.

D’aquesta manera, la carretera amb més accidents és la B-142 en el seu tram entre Sentmenat i Polinyà en la qual s’han documentat 90 incidències amb animals i tres accidents. La següent carretera en aquesta llista és la BV-1248 entre Sabadell i Terrassa que va comptabilitzar 48 incidències i dos accidents. En tercera posició hi ha la BV-5122 a Fogars de la Selva que va tenir 41 incidències i dos accidents dels quals un va ser greu.

La resta de la llista la completen la B-522 entre Manlleu i Gurb (28 incidències i un accident); la BV-4132 a Casserres (25 incidències); la BV-1414 a Cerdanyola del Vallès (23 incidències); la BV-5001 a la Roca del Vallès (23 incidències i un accident); la BV-1462 entre Sant Cugat del Vallès i Barcelona (23 incidències); la BV-1221 a Matadepera (18 incidències); la B-510 entre Dosrius i Argentona (18 incidències); la BV-5306 a Taradell (11 incidències); entre la BV-2433 i la C-243b entre Martorell i Castellví de Rosanes (17 incidències i un accident); la BV-211 a Sant Pere de Ribes (16 incidències i un accident); la BV-1462 a Sant Cugat del Vallès (14 incidències i un accident); la C-246a entre Sitges i Sant Pere de Ribes (14 incidències i dos accidents); la BV-5122 a Tordera (13 incidències i un accident); i la BP-1432 a l’Ametlla del Vallès (13 incidències).

WhatsAppEmailXFacebookTelegram