ISE gran via

El rei Felip VI al costat de la ministra Sánchez, Blackman, Marín i Quirós. Foto: Casa Real

El congrés Integrated Systems Europe (ISE) arrenca avui al recinte de la Fira Gran Via de l’Hospitalet. Es tracta del congrés de l’audiovisual més important de tot el món, que espera atraure a la ciutat prop de 70.000 visitants. La cita s’allargarà fins divendres i oferirà 57.000 metres quadrats d’espai, ocupant sis dels vuit pavellons del recinte. “Aquest serà l’ISE més gran que hem fet”, ha expressat Mike Blackman, conseller delegat del congrés.

I és que l’any passat l’esdeveniment va rebre 43.600 visites, mentre que el 2020, l’última edició que es va celebrar a Amsterdam, el congrés va aplegar 52.000 persones. Ara que la pandèmia és passat, els organitzadors volen superar les xifres d’assistència anteriors. Pel que fa a l’impacte econòmic, els impulsors calculen que serà d’entre 280 i 450 milions d’euros. El cas és que, si s’assoleix la part més alta de la foquilla, l’ISE podria superar l’impacte del Mobile World Congress, que se celebrarà a la Fira Gran Via a finals del febrer.

Sigui com sigui, l’ISE té contracte amb Barcelona fins al 2025, però l’organització no considera ara mateix deixar l’Hospitalet.

Visites institucionals

De moment, a la inauguració hi han assistit l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, acompanyada per la seva homòloga barcelonina, Ada Colau; la delegada del govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i el rei Felip VI, que tampoc s’ha volgut perdre l’acte. També ha fet acte de presència la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

Els passadissos del recinte de Gran Via s’han omplert des de primera hora de representants d’empreses de productes audiovisuals, agències creatives, productores i distribuïdores, desenvolupadores de software, disseny i programació.

Els estands més grans són els de la coreana Samsung, amb 1.700 metres quadrats, i el d’LG Electronics, de 1.100 metres. De fet, Blackman ha fet broma en recordar que el saló del 2004 tenia la mateixa mida que aquest dos estands junts.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram