Metro

Els treballadors s’han manifestat a Plaça Catalunya contra les agressions. Foto: Aina Martí/ACN

Una cinquantena de treballadors de metro i tren han denunciat l’increment d’agressions al transport públic, tant a empleats com a usuaris, en una mobilització a Plaça Catalunya aquest dijous al matí.

La manifestació ha estat convocada per CCOO, que xifra en un 20% l’augment d’episodis violents que es van viure als trens en els primers cinc mesos del 2022. En els últims mesos la xifra hauria anat en augment per l’increment de passatge per la gratuïtat de Renfe, segons el sindicat. Per revertir la situació, els empleats reclamen més plantilla, més presència policial i més coordinació entre administracions.

Els treballadors s’han concentrat a primera hora davant una de les sortides de l’estació de Plaça Catalunya i després han protestat al vestíbul de l’estació de Renfe, on han reclamat que s’aturin les agressions. Entre els manifestants hi havia empleats de Renfe, TMB i Ferrocarrils de la Generalitat.

Entre les reclamacions del col·lectiu, hi ha la petició de més mitjans i inversions per garantir la seguretat de tots els empleats, des dels interventors fins al servei de neteja. Els treballadors demanen una comissió de seguretat entre administracions, sindicats i empreses operadores perquè hi hagi més coordinació.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram