Turisme Barcelona

El Futbol Club Barcelona és el gran atractiu per a qui vol fer turisme esportiu. Foto: Ajuntament de Barcelona

Sovint es parla del turisme d’oci, del turisme cultural, del turisme de congressos i, fins i tot, del turisme de borratxera. Malgrat això i segons dades de l’Observatori del Turisme a Barcelona, hi ha una altra mena de visitants dels quals poc es parla i que són molt rellevants per a la ciutat. Parlem del turisme esportiu.

“Ja sigui com a participant o com a espectador, qui visita Barcelona per un interès esportiu s’hi està més dies i hi fa una despesa superior a la mitjana”, expliquen des del consistori. Així, actualment, quasi el 20% dels visitants a la capital catalana ho fan amb una motivació esportiva.

Alhora, les persones que viatgen per aquesta raó passen de mitjana 6,4 nits a la ciutat -un 25% més que l’estada del visitant en general- i tenen una despesa diària, sense comptar el transport i l’allotjament, de 81 euros per persona i dia -un 13% superior a la del turisme en general.

En aquest sentit, la principal despesa és la que té a veure amb els àpats. En aquesta partida els turistes de caràcter esportiu dediquen un 46% de la seva despesa.

“El perfil de la persona que fa activitats esportives a Barcelona és jove i majoritàriament de procedència internacional”, detallen des de l’Ajuntament de Barcelona. “Hi ha més homes (70%) que dones (30%), té de mitjana uns 30 anys, resideix a fora d’Espanya (78%), viatja per oci (66%) i ja ha visitat la ciutat anteriorment (59%)”, afegeixen.

Finalment i com no podia ser d’una altra manera, el gran atractiu d’aquesta mena de turisme és el futbol. Més concretament, el Futbol Club Barcelona, un equip que també genera passions fora de Catalunya.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram