Aparcament bicicletes

Els nous aparcaments per a bicicletes seran d’acer. Foto: AMB

La metròpoli vol que la bicicleta es converteixi en una de les modalitats de mobilitat prioritàries al territori. És per això que està incentivant accions per aconseguir que la ciutadania es decanti per aquest transport. En aquesta línia s’inclou la inversió de més de 25.000 euros que acaba de fer efectiva l’Àrea metropolitana de Barcelona (AMB) i que suposarà la posada en marxa de 750 nous aparcaments de bicicletes en forma de la lletra “U” a 23 municipis metropolitans.

Segons ha explicat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, “aquesta iniciativa té com a objectiu incrementar l’oferta d’aparcament de bicicletes a la via pública, especialment en entorns d’equipaments i de centres generadors de mobilitat, com poden ser els centres educatius o de treball, els centres esportius i les parades o estacions de transport públic”.

Així mateix, els nous aparcaments són d’acer galvanitzat i permeten lligar les bicicletes amb el cadenat propi de l’usuari. “La instal·lació d’aquests nous dispositius començarà a partir del gener de 2023 i anirà a càrrec dels ajuntaments que ho hagin sol·licitat”, assenyalen des de l’AMB.

Aquests aparcaments seran complementaris al Bicibox, el servei metropolità que l’AMB presta de manera gratuïta i que té com a finalitat l’aparcament segur de bicicletes. “El servei Bicibox disposa actualment de 2.453 places i té 19.488 usuaris”, diuen des de l’organisme.

Els 23 municipis

Els 23 municipis metropolitans que han demanat aquesta nova infraestructura d’aparcaments a l’AMB són els següents: Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Cerdanyola del Vallès, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Montcada i Reixac, Montgat, el Papiol, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram