Patinet elèctric

La prohibició dels patinets serà temporal fins que no es demostri que són totalment segurs. Foto: Alèxia Vila / ACN

Prohibits fins que es pugui determinar quina és la millor manera d’integrar-los en el transport públic. Aquesta ha estat la demanda que ha fet aquest dilluns el Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità i que s’ha fet pública en una roda de premsa del secretari de Mobilitat del Govern, Marc Sanglas.

Així, l’autoritat ha instat els diferents operadors de mobilitat a prohibir temporalment l’entrada de patinets elèctrics a trens, metros i autobusos.

Segons ha explicat Sanglas, la mesura és una “prohibició temporal” mentre s’estudia quin ha de ser l’ús dels patinets al transport públic. La decisió arriba després que al novembre tres persones resultessin ferides en incendiar-se un patinet elèctric a l’interior d’un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Boi de Llobregat.

La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Laia Bonet, ha alertat que aquest incident fa posar “en dubte” la “seguretat” d’aquest mitjà de transport en auge. Tot i això, la regidora ha destacat que continua apostant per la convivència de diferents mitjans de transport, així que ha ressaltat que la prohibició seria, de moment, provisional.

“El nostre objectiu és caminar a una compatibilitat, però produït aquest incident hem d’entregar un treball coordinat per veure com podem assegurar evitar incidents”, ha apuntat Bonet. En el cas de Sant Boi, el foc va obligar a aturar la circulació del tren, evacuar els passatgers i retirar el comboi de les vies.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram