Moto

Un veí ha denunciat les actituds incíviques que es produeixen durant la ‘Papanoelada motera’. Foto: Síndic de Barcelona

Després de dos anys sense poder-se realitzar a conseqüència de la pandèmia, enguany es tornarà a celebrar la Papanoelada Motera. L’esdeveniment que es farà a Barcelona aquest diumenge a partir de dos quarts de cinc de la tarda està organitzat pels grups de motoristes Satan Rider i K-Choppo Riders Barcelona i consisteix en una passejada de motoristes disfressats de Pare Noel.

El recorregut de la marxa en moto va des de l’Hospitalet de Llobregat fins al Passeig de Gràcia per la Gran Via. Més tard les motos aniran per la Diagonal fins al Fòrum i d’allí faran la volta fins a arribar a la Font Màgic de Montjuïc.

L’esdeveniment, amb tot, ha generat polèmica. Aquest divendres la Sindicatura de Greuges de Barcelona ha demanat que la Papanoelada Motera no se celebri. Segons explica el defensor de la ciutadania, el 23 de novembre de 2022, un integrant d’una plataforma veïnal va presentar una queixa contra l’esdeveniment que es porta fent des del 2016 amb el suport de l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Tal com relaten des de la Sindicatura, el veí considerava que “l’acció es caracteritza per constants comportaments incívics i perillosos, com ara grans accelerades, derrapades i crema de rodes, provocant contaminació atmosfèrica i acústica”. A més el ciutadà afegia que “els carrers de la ciutat es converteixen en una mena de circuit de carreres, generant problemes de seguretat als vianants, i més tenint en compte la data de l’activitat, en la que hi ha una gran afluència de persones en l’espai públic, atesa la proximitat de les festes Nadalenques”.

A tot això cal sumar-hi les conseqüències mediambientals nocives que l’activitat genera, segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

És per aquests motius, que la Sindicatura va demanar explicacions al consistori sobre l’activitat a principis de desembre. L’Ajuntament de Barcelona assenyala que qui autoritza l’activitat són els diferents districtes pels quals passa la marxa. Alhora, les fonts institucionals a les quals al·ludeix la Sindicatura, afegeixen que “ara com ara, no s’ha rebut cap petició per realitzar l’activitat”. Això no és el que es pot veure a les xarxes socials de les entitats organitzadores.

Escoltades totes les parts, el defensor de la ciutadania ha demanat que s’anul·li l’acte.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram