Bicicletes Collserola

Des de 2015, l’AMB té una estratègia per impulsar l’ús de la bicicleta. Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) donarà classes sobre com anar en bicicleta a adults. La iniciativa, dotada amb 50.000 euros, té com a objectiu augmentar el nombre de desplaçaments que es fan amb aquesta mena de vehicles al territori i donar continuïtat als plans que s’impulsen des de fa anys en aquesta mateixa línia des de l’organisme metropolità.

D’aquesta manera, segons estableix la documentació del projecte, es contractaran dos tècnics que seran els encarregats d’impartir diferents formacions. Aquests tallers consistiran, en paraules de l’AMB, en acompanyar a persones adultes en “diferents activitats de promoció de la bicicleta”. A més a més, es realitzaran cursos per “aprendre a anar en bicicleta, adreçat a futurs usuaris de la bicicleta, principalment persones en edat adulta”. Finalment, s’organitzaren de sortides formatives.

Estratègia per impulsar la bicicleta

El projecte que tindrà una durada de tres anys, vol donar continuïtat a totes les iniciatives que des de 2015 va posar en marxa l’AMB. Entre les més destacades hi ha el servei metropolità d’aparcaments Bicibox, el servei metropolità de bicicleta elèctrica compartida, AMBbici, o el projecte Biciempresa que cedeix bicicletes als treballadors de l’AMB perquè vagin a treballar sense fer servir el cotxe.

Per altra banda, l’AMB també ha desenvolupat dues proves pilot de Bicibús als municipis de Gavà, Sant Cugat, Montcada i Reixac, Viladecans i Barcelona. Aquesta iniciativa vol aconseguir que els infants i adolescents puguin anar a l’escola en bicicleta de forma segura.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram