Trias de Junts

Xavier Trias es presenta com a candidat a alcalde de Barcelona. Foto: @MontseCantinMas

Xavier Trias ha confirmat aquest dilluns al vespre que es presentarà com a candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona. Ho ha anunciat a diversos afiliats presents en un sopar de la formació a les Cotxeres de Sants i després de mesos de reflexions i de converses amb diversos sectors socials, econòmics i del seu partit i entorn.

El nom de Trias com a alcaldable de JxCat a Barcelona va començar a sonar després que al maig la portaveu de JxCat a l’Ajuntament, Elsa Artadi, anunciés que deixava la política activa.

“Em presento per guanyar”

“La gent em demana que em presenti”, ha indicat Trias per justificar l’anunci que ha fet tot seguit: “Faig el pas endavant”. El pròxim cap de llista de Junts per Catalunya per a les eleccions municipals ho ha dit durant el sopar de Nadal de la formació davant de més de 300 persones.

“Em presento per guanyar”, ha afegit el ja candidat a l’alcaldia, que també ha donat algunes pinzellades de la seva idea per governar la ciutat. “Em presento per als 4 anys complets. Per fer una ciutat on la gent visqui bé”, ha indicat per afegir tot seguit que, a parer seu, “cal lluitar contra la pobresa creant activitat econòmica i sous dignes”.

Trias també ha demanat una “onada” al partit per fer possible la victòria al maig vinent i per “recuperar l’orgull de la ciutat de Barcelona”. L’alcaldable vol una ciutat “on la gent jove es pugui guanyar bé la vida” i promet governar “sense sectarisme i per a tothom”.

Munté i Martí, als primers llocs de la llista

En paral·lel, avui s’ha conegut que Neus Munté serà la número dos de la llista de Trias, mentre que el tercer lloc l’ocuparà Jordi Martí Galbis, home de confiança de l’exalcalde. Tots dos són, actualment, regidors de Junts a l’Ajuntament. Més enllà d’aquests dos noms, a la llista també hi seran l’exconsellera Victòria Alsina, i els exconsellers Damià Calvet i Ramon Tremosa. Qui no hi serà, tal com ja va quedar clar fa uns dies, és l’exconseller Argimon, que seguirà la seva trajectòria professional a la Fundació Pasqual Maragall.

 

WhatsAppEmailXFacebookTelegram