Barcelona centre

La intersecció entre carrer de Pelai i la Rambla serà un dels punts del Raval amb càmeres. Foto: Google Maps

Més càmeres al centre de Barcelona. Si fa uns mesos, el consistori anunciava que tirava endavant el seu projecte per situar càmeres capaces de reconèixer la zona de la cara al cor de la ciutat, aquesta setmana s’ha tret a concurs el projecte per situar dispositius de vigilància per controlar el tràfic a la zona.

Segons ha publicat l’Ajuntament de la capital catalana, el barri del Raval incorporarà un sistema de regulació de trànsit mitjançant càmeres que estaran disposades a vuit punts de la zona. Tal com apareix explicat en els documents de la iniciativa, els punts de control estaran “dotats de càmeres de lectura de matrícules mitjançant algoritmes de visió artificial”. Amb aquest desenvolupament es vol controlar i gestionar la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Així mateix, els dispositius també serviran per controlar l’accés a “les zones restringides a residents i usuaris finalistes”.

“El sistema ha de monitorar les infraccions comeses per accés a la zona restringida per part dels vehicles no autoritzats, per accedir fora de l’horari de circulació permès, o per incomplir els aspectes mediambientals”, detallen des de l’Ajuntament de Barcelona.

Quan es posaran i on estaran

La documentació consultada pel diari Línia determina que els dispositius de control hauran d’estar operatius 10 mesos després que s’inicien les obres per situar-los a la via pública. Això vol dir que de cara el novembre de 2023, ja estaran actius els vuit punts de control.

Així mateix, els punts escollits pel consistori són la Rambla amb el carrer de Pelai, la Gran Via amb el carrer de Pelai, el carrer de la Riera Alta amb la Ronda Sant Antoni, el carrer de la Cera amb la Ronda Sant Pau, el carrer Nou de la Rambla amb l’avinguda Paral·lel, l’avinguda de Drassanes amb el carrer del Portal de Santa Madrona, el carrer de Montserrat amb el carrer del Portal de Santa Madrona, i el carrer del Tigre amb la Ronda Sant Antoni.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram