Nus trinitat

Un dels punts on estaran les càmeres de control de la ZBE serà el Nus de la Trinitat. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha anunciat que reforçarà el control de la Zona de Baixes Emissions a les rondes instal·lant noves càmeres. Tal com apareix en la documentació del projecte, la iniciativa tindrà un valor estimat de 390.000 euros.

Així, segons apareix en els documents, els dos nous punts en els quals es posaran les càmeres amb reconeixement intel·ligent de matrícules seran “la Zona Diagonal i la Zona Nus Trinitat, en tots dos sentits de circulació Llobregat i Besòs”. Alhora el contracte estableix que els dos punts de control hauran d’estar senyalitzats perquè els conductors puguin reconèixer-los.

Segons explica l’organisme metropolità, aquesta iniciativa té com a objectiu continuar millorant la qualitat de l’aire al territori. “Durant el confinament les mesures per reduir la transmissió de la covid-19 van comportar reduccions importants de les emissions dels contaminants atmosfèrics, especialment del transport per carretera, aviació i transport marítim internacional, però la contaminació de l’aire continua tenint importants repercussions en la salut de la població, especialment en àrees urbanes”.

El cert és que a les àrees urbanes es depassen els llindars de contaminació d’NO2 i de PM establerts per la Unió Europea i l’Organització Mundial de la Salut i, en paraules de l’AMB, “constitueixen una amenaça de primer ordre en termes de salut pública”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram