Brians

Els drons també podrien servir per introduir armes a les presons. Foto: Norma Vidal/ACN

Va ser el cap de setmana passat quan es va detectar el nou mètode que s’utilitza per introduir substàncies prohibides a les presons. Segons va explicar el sindicat UGT, als centres penitenciaris de Lledoners, Brians 1 i Brians 2 es van interceptar diversos drons que intentaven fer entrar drogues.

El curiós del cas és que les presons, a diferència d’altres edificis i espais públics, no compten amb sistemes de detecció de drons i per això el sindicat reclama a la consellera de Justícia que es coordini amb el Departament d’Interior i el cos de Mossos d’Esquadra per crear mecanismes que permetin detectar els objectes voladors a l’espai aeri dels centres penitenciaris.

Més enllà del mètode, per a la UGT, el més preocupant de tot és la mateixa situació del tràfic i consum d’aquesta mena de substàncies als centres penitenciaris. “El consum a dins de les presons catalanes i el lucratiu negoci que suposa el seu tràfic constitueixen els principals motius dels problemes de seguretat que pateixen els centres”, afirmen des del sindicat. “Aquests deriven en constants situacions de risc que han d’afrontar els professionals penitenciaris amb, en moltes ocasions, el resultat de greus agressions contra ells”, afegeixen.

Més enllà de les drogues

Però no només es podrien utilitzar els drons per introduir substàncies prohibides. Des del sindicat s’adverteix que aquests dispositius també tenen capacitat de transportar “objectes com armes de foc o altres elements que, a hores d’ara, són pràcticament impossibles de fer entrar en els centres”.

És per tot això que la UGT reclama mesures per eliminar el “potencial perill que aquest nou sistema pot suposar per a la integritat dels professionals penitenciaris”, perquè en paraules del sindicat, en el futur, es podria “haver de lamentar una veritable desgràcia”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram