Jaume Collboni alcaldable

Jaume Collboni i Salvador Illa saluden els assistents a l’acte de proclamació. Foto: PSC

El Consell de Federació del PSC de Barcelona ha proclamat aquest matí Jaume Collboni com a candidat socialista a l’alcaldia de la ciutat. Serà doncs el candidat del PSC a les eleccions municipals que tindran lloc el 28 de maig vinent.

Salvador Illa ha anunciat la decisió i ha reivindicat el llegat dels alcaldes socialistes: “El que convé ara és obrir una nova etapa de política útil i això no és només tenir bones intencions” sinó apostar per un “realisme ambiciós, que és l’objectiu de la socialdemocràcia”. El primer secretari del PSC ha definit Jaume Collboni com “una persona amb determinació i que vol una ciutat d’ordre i que respecti les normes de convivència. I també sap trobar els acords per seguir avançant. Barcelona ha de tenir projectes grans i ambiciosos, i ell té ambició”.

“Haurem de declarar la guerra a l’incivisme”

Jaume Collboni ha defensat també els alcaldes del PSC i ha recordat que vuit anys després moltes polítiques socialistes continuen vigents. Per al candidat, Barcelona és molt més que una bandera o un banc de proves i s’ha presentat com l’única alternativa política que no divideix ni genera confrontació. “Jo em deixaré la pell i el cor, posaré seny i passió, escoltaré tothom i parlaré amb tothom, em voti o no. Trepitjaré els 73 barris, governaré amb raons i arguments, valors i rigor, amb generositat, però amb determinació, sense girar el cap en cada problema. Aquest és el nostre estil de governar”.

Per complir aquest estil, Collboni ha deixat clar que “haurem de declarar la guerra a l’incivisme i als incívics que no respecten el que és de tots”, i també que es presenta “perquè vull una Barcelona pròspera, que creixi prou perquè es pugui repartir la riquesa.” També vol una ciutat verda, “però que prioritzi el transport públic”. I amb habitatge assequible real: “Està bé fer proves i experiments, però el que cal és construir habitatge a gran escala. El que necessita Barcelona són els 20.000 habitatges que encara es poden construir”.

“Les llengües es promouen, no es prohibeixen”

Collboni s’ha mostrat indignat per un comunicat d’ERC on reclamava als regidors que no s’expressessin públicament en castellà o que el pregoner de les festes de la Mercè parlés sempre en català. “Les llengües es promouen, s’estimulen, no es prohibeixen. Els pregoners han de poder fer el pregó en la llengua que els hi doni la gana. Aquesta ciutat parla 300 idiomes i n’estem orgullosos, perquè la majoria som bilingües i n’estem orgullosos”. I ha sentenciat: “No permetré que ERC utilitzi Barcelona per als seus interessos de partit”.

La plana major del PSC de Barcelona s’ha reunit a la sala d’actes de l’INEFC de Montjuïc per a la proclamació de Collboni. Hi han assistit el ministre Miquel Iceta, alcaldes socialistes de l’àrea metropolitana, encapçalats per Núria Marín, Carles Ruíz i Filo Cañete; els regidors socialistes a Barcelona, i personalitats com l’ex alcalde de Barcelona Jordi Hereu o el secretari general d’UGT, Pepe Álvarez.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram