Durant el 2022 hi ha hagut més inscripcions i més aprovats als exàmens del C2. Foto: Pixabay

4.187 persones han obtingut el nivell C2 dels certificats oficials de català, la xifra més alta mai obtinguda en aquest certificat. Tant els aprovats com el nombre d’inscripcions a la prova revelen una millora en tots els indicadors.

El 31 d’octubre es van publicar les qualificacions del nivell C2 dels certificats oficials de català. Destaca l’augment dels aprovats, que han passat del 72,50% al 78,79%, però sobretot el creixement de les persones interessades a fer les proves, que s’ha multiplicat per tres respecte a l’any anterior. Hi ha tingut molt a veure l’anunci que el Departament d’Educació aniria demanant de manera progressiva el certificat als docents.

Pel que fa a la resta dels certificats, el nombre d’inscrits a les convocatòries de 2022 ha estat similar al de l’any passat, amb aprovats per sobre del 60%, excepte en el nivell C1, on el percentatge baixa fins al 46%.

La Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura ha fet un esforç extra per adaptar-se a l’increment de demanda. Durant aquest temps s’han hagut de formar examinadors, modificar terminis i organitzar la logística. Es preveu que a final de gener de 2023 comenci un nou període d’inscripcions.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram