Sense llar

En menys de dues dècades, segons Arrels, les persones de carrer han augmentat quasi un 90%. Foto: Arrels

Arrels, la principal entitat d’ajuda a les persones sense llar de Barcelona, ha fet públic un comunicat en el qual alerta sobre les seves dificultats econòmiques a conseqüència de la crisi actual i ha alertat que això repercutirà en el servei que dona a la gent que viu al carrer. “El nombre de persones que atenem des d’Arrels augmenta cada any perquè la necessitat també augmenta”, han explicat des de l’organització.

Segons Arrels, per primer cop en anys, l’entitat està valorant no atendre noves persones que també ho necessitin. És per això que ha fet una crida per demanar suport a la ciutadania.

“Els motius que ens porten a aquesta situació tenen a veure amb el moment d’inflació que vivim i l’augment de les despeses de manteniment i de subministraments dels nostres centres, pisos i allotjaments, arribant a duplicar en alguns casos les de l’any passat”, ha dit Arrels.

Xifres disparades

Les dades de persones que viuen al carrer van en augment. Així ho ha donat a conèixer Arrels que ha assenyalat que “entre gener i octubre d’aquest 2022, ja hem atès 2.144 persones, una xifra superior a la de tot l’any passat”.

Alhora, la fundació ha dit que des del primer recompte de persones sense llar que es va fer l’any 2008, la gent que dorm al ras a Barcelona ha augmentat un 87%. “Aquell any es van detectar 658 persones dormint al carrer; el juny passat, vam comptabilitzar 1.231 persones dormint als carrers de la ciutat”, detallen des d’Arrels.

“Per fer-hi front, durant tots aquests anys hem ampliat l’accés als serveis bàsics del nostre centre obert, hem implementat el model d’atenció Housing First i les places d’allotjament estable, hem incrementat l’atenció al carrer, hem creat el Pis Zero com a recurs de baixa exigència i hem ampliat les places de la nostra llar, que acull persones amb un estat de salut molt fràgil”, ha conclòs l’organització.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram