Taxi

L’App per demanar taxi serà obligatòria per a tots els treballadors del sector. Foto: Ethan López/ACN

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en funcionament aquest dimecres l’app pública Picmi Taxi, incorporada a l’aplicació AMB Mobilitat i que permetrà que els usuaris puguin demanar un vehicle immediat a través del mòbil.

L’eina serà obligatòria per a tot el sector i té per objectiu complementar la petició d’un taxi feta “a mà alçada” al carrer.

Pel que fa a l’usuari, l’AMB ha detallat que, abans de fer la sol·licitud, podrà veure quant de temps durarà el trajecte escollit, quants diners li costarà, així com altres alternatives de transport. En la presentació de l’aplicació, la presidenta de TMB, Laia Bonet, ha celebrat que es tracta d’una eina “llargament reivindicada” que permetrà reduir la circulació de taxis buits.

Per la seva banda, el primer tinent d’Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha mostrat molt satisfet amb la nova aplicació i ha assenyalat que avui és un “dia important per a la mobilitat urbana sostenible i per al sector del taxi”. El líder del PSC a Barcelona ha afegit que la nova funcionalitat “permetrà als usuaris demanar un taxi de forma fàcil i senzilla, evitant els viatges en buit per reduir la contaminació”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram