Idealista

El portal va oferir un pis al qual només podien optar persones amb la nacionalitat espanyola. Foto: Cedida per Idealista a l’ACN

El jutjat contenciós administratiu 1 de Barcelona ha declarat nul·la la resolució a través de la qual l’Ajuntament de Barcelona va interposar una sanció de 90.001 euros a Idealista per un anunci que presumptament discriminava.

El jutjat conclou que no es pot considerar Idealista com a agent immobiliari segons la Llei d’habitatge i, per tant, no li pot exigir responsabilitat per l’anunci. En aquest sentit, considera que l’Ajuntament hauria d’haver dirigit primer un requeriment de retirada de l’anunci i no ho va fer. Per tot plegat, estima íntegrament el recurs interposat per Idealista i declara la resolució impugnada “nul·la de ple dret”.

“Només per a nacionals”

El desembre de 2019, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que sancionaria al portal immobiliari Idealista i a la immobiliària The New House Barcelona per un anunci de lloguer que discriminava per motiu d’origen.

En aquest es restringia l’accés a l’habitatge a persones de nacionalitat espanyola, i per tant, s’excloïa explícitament i “expressament” persones de qualsevol altra nacionalitat. El consistori actuava després de tenir coneixement a través de la denúncia d’un ciutadà a l’Oficina per la No discriminació.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram