Moll de Barcelona

Barcelona Activa lidera el projecte per dinamitzar l’economia blava. Foto: Marta Vidal/ACN

Barcelona vol ser un pol a la mediterrània de l’economia blava, és a dir el centre d’aquelles empreses dedicades al sector marítim. Així ho van explicar des de Barcelona Activa, la setmana passada, en una roda de premsa que es va celebrar al Saló Nàutic.

D’aquesta manera, el Port Olímpic iniciarà a principis del 2023 una selecció d’empreses i emprenedors d’aquest àmbit que s’instal·laran als espais de treball que des del passat mes de setembre s’estan adequant al Moll de Mestral i al Dic de Recer.

“Està previst que les noves oficines es posin en marxa, gradualment, entre l’estiu del 2023 i el primer trimestre del 2024”, afirmen des de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), un altre dels actors implicats en el projecte. “En total, podran acollir fins a una cinquantena d’empreses i emprenedors que configuraran un entorn innovador capaç d’atraure talent, fidelitzar l’actual teixit nàutic del Port Olímpic i crear ocupació de qualitat”, afegeixen.

El projecte aspira a potenciar quatre grans sectors de l’economia blava: les activitats nàutiques, els serveis nàutics, la innovació, recerca i tecnologia, i l’economia circular. Això vol dir que al Moll de Mestral i al Dic de Recer s’instal·laran empreses dedicades a les activitats nàutiques recreatives, divulgatives i formatives, que en paraules de B:SM hauran de ser “preferiblement sostenibles i respectuoses amb el medi marí”. Alhora, també hi haurà companyies de l’àmbit de la construcció de naval.

Barcelona al centre

La captació d’empreses de l’economia blava és un dels molts esforços que està fent la ciutat per esdevenir una capital internacional del sector marítim. El passat dilluns, la capital catalana va acollir per primer cop el Sustainable Ocean Summit (SOS). Es tracta d’un congrés que té com a objectiu reflexionar sobre la sostenibilitat dels oceans. En l’edició d’enguany l’esdeveniment s’ha centrat en els problemes de biodiversitat que té el mar i les solucions per fer-lo més sostenible.

Celebrat al World Trade Centre, el congrès ha estat organitzat per l’associació World Trade Centre,World Ocean Council i ha comptat amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona i el Port de Barcelona.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram